Wijnhuis Friulvin; een begrip in Nederland

Wij zijn importeur van wijnen uit de Italiaanse streek Friuli-Venezia-Giulia. Dit gebied brengt hele mooie wijnen voort waarvan er velen van autochtone druivensoorten zijn, zoals de Friulano, Ribolla Gialla, Refosco dal Peduncolo Rosso, Schioppettino, Pignolo etc.

Er wordt hard aan de weg getimmerd om de “passie” voor Friuli-Venezia-Giulia (een prachtig gebied in Noordoost Italië) en haar uitstekende wijnen te delen met de inwoners van Nederland. Dit doen wij onder andere door betaalbare wijnproeverijen te organiseren bij mensen thuis, bij bedrijven en o.a. bij restaurants. Op zo’n wijnproeverij leert u op een aangename manier Friuli-Venezia-Giulia kennen en gaat u actief de wijnen proeven en beoordelen. Bij elke wijn krijgt u altijd een bijzonder Friulaans hapje.

Onze wijnen onderscheiden zich omdat zij stuk voor stuk van kleine wijnboertjes komen die hun druiven met liefde behandelen en met trots hun wijnen maken en dat proeft u zeker terug in onze wijnen. Wij kiezen ervoor om zo veel mogelijk voor bijzondere en onbekende DOC- en DOCG-wijnen te kiezen, wat garant staat voor kwaliteit. Zo hebben wij bijvoorbeeld een speciale Schioppettino wijn uit de Colli Oriëntali del Friuli van het jaar 2012 en een magnum Pignolo uit 2011. Natuurlijk hebben wij ook meer gangbare wijnen zoals een mooie Friulano (wit), Refosco dal Peduncolo Rosso (rood) en Cabernet Franc met een gedeeltelijk eiken opvoeding. Sinds kort hebben wij ook één van de beste DOCG prosecco’s uit het Proseccogebied “Valdobbiadene”. Voor mensen die het leuk vinden met ons mee te gaan naar de wijnboeren om mooie wijnen uit te zoeken organiseren wij regelmatig wijnreizen voor groepjes vanaf 4 personen.

Daarnaast weten al heel veel mensen ons te vinden voor de overheerlijke salami die wij elke maand vers uit Italië halen, ook hierin proef je weer het “echte Italië” terug, want niets is belangrijker in Italië dan goede wijn, lekker eten en natuurlijk fijne vrienden om het mee te delen!


Friuli Venezia Giulia

Ontdek de onbekende provincie Friuli Venezia Giulia, de parel van noord-oost Italië!

Friuli is in Nederland behoorlijk onbekend, zowel op toeristisch gebied maar zeker ook op het gebied van de wijn, terwijl deze streek vele mooie onbekende wijnen voortbrengt. De samenstelling van de bodem bestaat uit grind en mergel, deze vormen samen met het klimaat voor een uitstekend terroir. Vooral in de mergel zitten veel mineralen en tannines wat de grondsoort uitstekend geschikt maakt voor wijnbouw. Het gebied wordt vaak vergeleken met de Graves van de Bordeaux. Friuli is in Italië vooral bekend om zijn vele inheemse druivensoorten zoals: de Friulano, Verduzzo, Ribolla Gialla, Ribolla Nero, Pignolo en Schioppettino. Om u kennis te laten maken met dit mooie wijngebied organiseren wij leuke, betaalbare wijnreizen voor de liefhebbers maar natuurlijk ook uitermate geschikt voor speciale een bedrijfshappening.

Bezoek de website van FriulVin