Beleef het pure Italië en het echte La Dolce Vita

De wereld verandert, de behoefte om los te komen van de dagelijkse hectiek neemt toe. Daarmee is in snel tempo de vraag naar bijzondere belevingsreizen gegroeid. Ontspannen door lekker bezig te zijn, jezelf ontwikkelen, ervaringen opdoen, nieuwe gebieden ontdekken en bijzondere ontmoetingen beleven. Daarbij neemt de behoefte toe vaker af te wijken van de voorspelbare paden.

We hiken, biken, zeilen en klimmen wat af. Workshops schilderen, beeldhouwen, koken, taallessen, yoga en meditatie; we zoeken verbreding, persoonlijke ontwikkeling en een regelmatige ontsnapping aan het lawaai en de hectiek van het  alledaagse leven.  Een boeiende cultuur en een ongerepte natuur zijn de heerlijke en gezonde basis ingrediënten voor de ultieme ‘detox’ vakantie.

Adarte, Friulvin & La Cucagna

Ada Vlastuin van Adarte te Veenendaal is dagelijks actief als lijstenmaker en restaurateur, heeft een tomeloze passie voor de cultuur en geschiedenis van Italië en Venetië en is tevens docente schilderstechnieken. “Sinds 2007 organiseer ik met veel plezier een grote diversiteit aan creatieve workshops en cursusprojecten. Mijn uitdaging is het motiveren van mensen om het beste in zichzelf naar boven te halen”.

De inspirerende omgeving van Friuli in combinatie met een comfortabel verblijf bij La Cucagna biedt de juiste sfeer om fris en ontspannen het vizier te openen voor de schoonheid van dit bijzondere gebied. De gedeelde liefde voor Italië, de passie voor kunst, cultuur en ongerepte natuur heeft geresulteerd in talloze mogelijkheden gezamenlijk creatieve en culturele groepsreizen te organiseren. “Wij nemen onze gasten graag mee op ontdekkingstocht om hen de schitterende omgeving, de machtige natuur en bijzonderheden van onze geliefde streek te laten zien en ervaren”.

Gastenverblijf La Cucagna in Poffabro.

Gastenverblijf La Cucagna is gelegen in het prachtige pittoreske dorpje Poffabro, één van de ‘I Borghi più Belli d’Italia’; oftewel één van de mooiste dorpjes van Italië. De sfeervolle en comfortabele appartementen van La Cucagna zijn gevestigd in een historisch huis, gelegen aan het gezellige dorpsplein, met een schitterend uitzicht over het dal van het riviertje de Colvera. Aan de achterzijde van het huis rijzen de reusachtige Dolomieten op, wat de ligging van La Cucagna zo uniek maakt.

Middels een uitgekiend cultureel programma laten wij je kennismaken met het échte La Dolce Vita in een nog puur en authentiek stukje Italië aan de voet van de machtige Dolomieten, met een schitterende ongerepte natuur, pittoreske dorpjes en prachtige steden als Triëst en Venetië. Afwisselend wandelen in de adembenemende natuur, rust, genieten van de uitstekende Italiaanse keuken, uitstapjes naar dorpen en steden, wijnboerderijen, kunstateliers, galeries en musea en het volgen van teken- en schilderlessen en creatieve en culinaire workshops maken deze reis tot een unieke en inspirerende belevenis! Dit alles in een gemoedelijke ‘down-to-earth’ sfeer.

De reizen worden geboden incl. retour-vliegticket Venetië, groepsvervoer, verblijf, ontbijt en diner, workshops en entreeprijzen. (De georganiseerde reizen vinden doorgang bij deelname vanaf 8 personen)

De omgeving van Poffabro met de reusachtige Dolomieten op de achtergrond.
De omgeving van Poffabro met de reusachtige Dolomieten op de achtergrond.
Poffabro, één van de mooiste dorpjes van Italië.
Poffabro, één van de mooiste dorpjes van Italië.
Het betoverende Venetië
Het betoverende Venetië
Een week vol creativiteit en cultuur!
Een week vol creativiteit en cultuur!

Reisagenda 2023

8-daagse Schildervakantie

De kleuren van Friuli: Ontdek je eigen talent; schilderen in de vrije en ongerepte natuur. 

7 juni 2023 t/m 14 juni 2023
Volgeboekt!

Prijs: € 1.295,00 per persoon

Inschrijving

Inschrijven kan zowel individueel of als groep. Ons unieke concept is geschikt voor zowel particulieren als bedrijven; families, collega’s, sport- en vrijetijdsverenigingen enz. Middels een goede voorbereiding bieden wij de mogelijkheid toe te werken naar het moment van vertrek. In de aanloopperiode zullen daarom een aantal gezellige bijeenkomsten plaatsvinden wat gelegenheid biedt nader met elkaar kennis te maken, praktische info uit te wisselen en ‘warm te draaien’ voor hetgeen u te wachten staat.

Als “Holiday-planners” verzorgen wij naast onze samengestelde cultuurreizen graag uw reis en verblijf ‘op maat’. Heeft u daarbij een wens, eigen idee of inbreng, iets te vieren; een jubileum of anders? Laat het ons weten, wij denken graag met u mee; samen met u wordt de reis en verblijf afgestemd op thema, gelegenheid, voorkeur en conditie van de deelnemers.

Interesse? Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact met ons opnemen.

Wandelen in de Dolomieten.