Wijnhuis Friulvin; een begrip in Nederland

Wijnhuis Friulvin is importeur van wijnen uit de Italiaanse streek Friuli-Venezia-Giulia. Dit gebied brengt prachtige wijnen voort waarvan er velen van autochtone druivensoorten zijn, zoals de Friulano, Pinot Grigio, Ribolla Gialla, Refosco dal Peduncolo Rosso, Schioppettino, Pignolo etc.

De wijnen onderscheiden zich omdat zij stuk voor stuk afkomstig zijn van de kleine wijnboer die hun druiven met liefde behandelen en met trots hun wijnen maken en dát proeft u zeker terug in onze wijnen. Wij selecteren zo veel mogelijk bijzondere en onbekende DOC- en DOCG gecertificeerde wijnen, wat garant staat voor kwaliteit.

Het uitgebreide assortiment bevat o.a. een speciale Schioppettino wijn uit de Colli Oriëntali del Friuli en een magnum Pignolo uit 2011. Uiteraard zijn ook meer gangbare wijnen leverbaar zoals een mooie Friulano (wit), Refosco dal Peduncolo Rosso (rood) en Cabernet Franc met een gedeeltelijk eiken opvoeding. Sinds enige tijd behoort ook één van de beste DOCG prosecco’s uit het Proseccogebied “Valdobbiadene” tot het assortiment.  Om de wijnen meer bekendheid te geven in Nederland worden regelmatig gezellige wijnproeverijen georganiseerd; zowel als thuisparty of bedrijfsactiviteit. Voor de echte liefhebber organiseren Friulvin en Adarte All Inclusive wijnreizen voor groepen vanaf 4 personen. De periode september biedt een uitstekende gelegenheid om tevens  de sfeer rondom de oogst (Vendemmia) mee te maken. De geplande data staan vermeld op de pagina Cultuurreizen.

Delicatessen

Naast een prachtige selectie wijnen weten vele liefhebbers Friulvin inmiddels ook te vinden voor de authentieke, overheerlijke salami die elke maand vers uit Italië worden gehaald; ook hierin proef je weer het “echte, pure Italië” terug. “Niets is belangrijker in Italië dan goede wijn, lekker eten en natuurlijk fijne vrienden om het mee te delen!”

Friuli Venezia Giulia

Ontdek de wijngebieden van de provincie Friuli Venezia Giulia; de parel van Noord-oost Italië!

Friuli is in Nederland relatief onbekend, zowel op toeristisch gebied maar zeker ook op het gebied van de wijn, terwijl deze streek vele mooie, maar vaak nog, onbekende wijnen voortbrengt. De samenstelling van de bodem bestaat uit grind en mergel, deze vormen samen met het klimaat voor een uitstekend terroir. Vooral in de mergel zitten veel mineralen en tannines wat de grondsoort uitstekend geschikt maakt voor wijnbouw. Het gebied wordt vaak vergeleken met de Graves van de Bordeaux. Friuli is in Italië vooral bekend om zijn vele inheemse druivensoorten zoals: de Friulano, Verduzzo, Ribolla Gialla, Ribolla Nero, Pignolo en Schioppettino. Om u kennis te laten maken met dit mooie wijngebied organiseren wij leuke, betaalbare proeverijen, alsook ook wijnreizen. Onze activiteiten zijn uitermate geschikt voor een particuliere bijeenkomst mar tevens als leuke en bijzondere bedrijfshappening. Heeft u iets te vieren of wenst u een activiteit met een bijzonder thema of gelegenheid? Laat het ons weten; wij organiseren graag uw reis of evenement ‘op maat’.

12075021_1500598303592098_8517167150975951378_n